torsdag 6 oktober 2016

Dag 4. Morogoro

Habari! Hej!

Dagen startade med egna förberedelser innan vi träffade
Elias, koordinator på VETA, igen.
Vi bokade boende till nästa anhalt, Mikumi, dit vi ska på lördag.



På väg till ett studiebesök passerade vi en stor vattenreservoar,
där det också bedrivs fiske.

Tillverkning utav nya kanoter,


och ett par män åker ut för att vittja sina nät, som lades ut på morgonen.
Det är helt stilla och fantastiskt vackert med bergen i bakgrunden.



På väg in till Mzumbe University
Management, Ki-swahili & English


Här träffar vi en kvinnlig föreläsare, Perpetua, som
också är chef för institutionen för Management.
Hon berättar om deras samarbete med en skola
i Tampere, Finland och en i Gävle.

Alla universitet har stora ytor med möjligheter till odling,
en del har djur, parkliknande områden runt skolan och
välordnat med vägar m.m.



På tillbakavägen ser vi uppstarten av byggandet av en bensinmack.
Observera betongblandaren i bakgrunden!

Åter på VETA får vi en underbar lunch med traditionella
rätter från Tanzania. Sisco, kökschefen berättar vad som serveras.
Där finns fiskgryta, grönsaksrätter med cassava-bas, inlagd potatisblast (?!),
tre sorters ugali gjord både på sötpotatis, cassava och vetemjöl, ris och bruna bönor.
Banan till efterrätt! Jättegott, som en viss Mat-Tina hade sagt!

Det är otroligt varmt när vi avslutar vår dag på skolan,
så då passar det bra med ett dopp i poolen idag!!

 



2 kommentarer:

  1. Intressanta rätter, är du säker på blast? Isåfall vill jag prova nästa sommar hemma ;-)

    SvaraRadera
  2. Här kan man inte vara säker på nå't -
    det kan jag lova!
    Men maten som lagas är färsk och ingenting lagras
    i förväg. Den traditionella maten är god, men inte särskilt stark.//U.

    SvaraRadera